OM ALEXANDER

Alexander Tilly beskrivs ofta som en av Sveriges ledande experter inom området konflikter, hot och våld med lång erfarenhet av att arbeta med en mängd branscher. Han anlitades under 2017-2018 i ett Regeringsuppdrag till Polismyndigheten om bemötande av personer med psykisk ohälsa. 2014 skrev han boken ”Förebygg hot och våld på jobbet” som nominerades till årets arbetsmiljöbok.

Divide 666 smal

Alexander uppskattas ofta för sin förmåga att bryta ned abstrakta och komplicerade teorier till konkreta verktyg som verkligen går att använda. Kombinationen av akademisk skärpa och praktisk tillämpning har sin förklaring i hans bakgrund – många års erfarenhet som dörrvakt, fil. kand i teoretisk filosofi, leg. psykolog tillsammans med många års erfarenhet av utbildning och handledning med inriktning på konflikter. Dessa erfarenheter ger Alexander en unik förståelse för våldsamma konflikter och han är idag en mycket uppskattad föreläsare och rådgivare.

 

Om en av våra senaste webbutbildningar

Vi anlitade Alexander för en säkerhetsutbildning för all personal, vilket vill säga ca 350 personer. Utbildningen skulle byggas upp för att kunna ansluta nya medarbetare över tid och användas löpande. Alexanders sätt att ta sig an uppdraget präglades förutom mycket stor kunnighet också av en påfallande förståelse för hela verksamhetens (socialtjänst) behov och utmaningar samt stor kunskap och erfarenheter om vilka metoder och strategier vi behövde bygga upp genom utbildningen.

Alexanders dialog med oss under utvecklandet och genomförandet av utbildningen var lyhörd, frekvent och mycket fokuserad på våra behov. Resultatet blev en väldigt kundanpassad utbildning med tydlig verksamhetsanknytning, ett verkligt medarbetarinriktat tilltal, verktyg för utvärdering och ett flexibelt samt kostnadseffektivt paket med ett stort värde för oss. 

-Hanna Jakhammer, avdelningschef, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning (tidigare på Södermalm)

 

Sagt om Alexanders föreläsningar

”Superintressant och roligt. Man fick helt andra perspektiv och andra sätt att tänka på.”

”Märks att det är mycket tanke bakom vilket är mycket imponerande, stor stjärna”

”Otroligt bra, man behöver definitivt inte powerpoint för att hålla en föreläsning vid liv.”

”Bra upplägg med både teori och praktiska övningar. Mycket bra föreläsare! Stor pedagogisk förmåga.” 

”Helt suverän, fångade föreläsningen, jag kommer att ha med mig länge. Högsta betyg.”

”Mkt bra! Han lyckades ta våra praktiska exempel och väva in i sin föreläsning – gjorde att föreläsningen kändes skräddarsydd för oss.”

”Fantastiskt inspirerande och informativt”

 

 

 

Utbildning och erfarenhet

Leg. psykolog (KBT), fil. kand. teoretisk filosofi, kurser i pedagogik, konflikthantering, krishantering, grupputveckling, handledning, ACT, mindfulness och ledarskap. Mångårig erfarenhet av meditation och kampsportsträning på elitnivå – Shorinji Kempo. Under åtta år undervisade han i och utvecklade området konflikthantering vid Polishögskolan i Stockholm. Alexander arbetade som dörrvakt i Stockholm under nio års tid.

Kontakta Alexander om du vill veta mer och läs på bloggen om vad hans kunder säger.