Hot och trakasserier inom svensk handel

"– Det är ju helt sjukt att man på något sätt får vänja sig vid att bli mordhotad, spottad i ansiktet och lära sig hur man ska undvika att få en snyting – bara för att man jobbar i handeln. Många är aggressiva och har vapen, berättar hon vidare. – Förekommer hot, då tar vi faktiskt inte ens fast dem. Det är inte värt det. Men har vi butikskontrollanter eller väktare på plats så tar de fast dem och ringer polisen. Vad händer med de personerna sen? – Ingenting. De kommer tillbaka."

Med anledning av omfattande problem i många butiker föreläste jag förra veckan om konflikthantering och förebyggande åtgärder på ICA Sverige ABs Säkerhetssamordnarutbildning.

https://www.svensktnaringsliv.se/nyhetsbrev/nfsn/branschen-dar-spott-vald-och-dodshot-ar-vardag_728899.html

Alex Tilly